Kommundirektör kallar till möte

Kommundirektör Anna Lindh Wikblad ser allvarligt på situationen inom kultur- och fritidsförvaltningen – och kan i dagsläget inte uppge om förtroendet för Anders Persson kvarstår. "Jag kan inte kommentera det", säger hon.

" Jag ägnar full prio kring vad som har hänt och vad som är vägen framåt", säger kommundirektör Anna Lindh Wikblad.

" Jag ägnar full prio kring vad som har hänt och vad som är vägen framåt", säger kommundirektör Anna Lindh Wikblad.

Foto: Anna Isaksson

Luleå kommun2019-10-08 16:53

Högsta kommunledningen ingriper gällande den bristande arbetsmiljön på sammanslagna kultur- och fritidsförvaltningen i Luleå. Anna Lindh Wikblad är ny tillförordnad kommundirektör, efter att Mikael Lekfalk fick sparken, och har precis börjat sätta sig in i ärendet. 

Ett möte sker med den kritiserade chefen Anders Persson under onsdagen. 

– Jag försöker skapa mig en bild genom dokumentation av både personal och förvaltningschefen själv. Jag ägnar full prio kring vad som har hänt och vad som är vägen framåt. 

Anna Lindh Wikblad har själv haft viss vetskap om missförhållanden på förvaltningen sedan tidigare, även att Mikael Lekfalk har fått signaler om detta.  

–  En känd händelse för mig var i våras när vi kopplade in stöd för kultur- och fritidsnämndens ordförande (Emmeli Nybom, Socialdemokraterna) och Anders Persson, när de skulle hitta sina nya respektive roller och samtala om ansvarsfördelningen mellan politik och förvaltning.  

Brast förtroendet mellan nämnd och förvaltning?

– Jag vill inte kommentera det. Jag vet bara att det har skett samtal kring detta med Mikael Lekfalk.  

Har du förtroende för Anders Persson som förvaltningschef?

– Jag kan inte kommentera det i dag. Jag kommer att sitta intensivt med dokumentationen, sen får jag göra analyser utifrån det, säger kommundirektör Anna Lindh Wikblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!