Tjuvar bröt sig in i källare

Polisen jagade två misstänkta inbrottstjuvar efter ett inbrott på söndagseftermiddagen. Innan gärningspersonerna flydde hotade de den man som överraskat dem.

Polisen jagar två inbrottstjuvar efter en hyresgäst i ett flerfamiljshus kommit på dem under inbrottet.

Polisen jagar två inbrottstjuvar efter en hyresgäst i ett flerfamiljshus kommit på dem under inbrottet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Luleå kommun2019-11-10 21:13

Anmälan inkom 18.22 till polisen. En man hade kommit på två inbrottstjuvar i en källare efter Timmermansgatan i centrala Luleå.

– I samband med det här blev han hotad av de här gärningspersonerna, säger Lina Åström, befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå.

De två personerna flydde med stöldgods försvann från platsen. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser i samband med inbrottet och den efterföljande flykten.

– Om någon har sett någonting i anslutning till den här adressen, Timmermansgatan 29, så är vi intresserade att komma i kontakt med eventuella vittnen.

Enligt mannen som kom på de misstänkta gärningsmännen bar de på gods när de lämnade flerfamiljshuset. Han kände inte igen dem, och han klarade sig fysiskt oskadd.

– Det enda vi har är att de här personerna beskrivs som ganska långa, säger Lina Åström.

Två polispatruller var ute och letade i området och vid klockan nio på söndagskvällen avslutades sökinsatsen utan att någon misstänkt gärningsman anträffats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!