Under onsdagen hölls ett extrainsatt möte i miljö- och samhällsnämnden i Östersund. Detta gällde de serverhallar som Pinnacle AB, en företrädare för Facebook vill bygga. Detaljplanen klubbades snabbt igenom på mötet.

Helt överens
- Nämnden var helt överens i dag. Vår största konkurrent är tiden och nu har vi gjort det vi kan för att få den här etableringen att bli verklighet, säger Mona Modin Tjulin som är nämndens ordförande till Östersundsposten.

Samtidigt som mötet hölls lämnades miljökonsekvensbeskrivningen in och samrådsredogörelsen redovisades. Ingen myndighet hade något att invända mot bygget, men flera privatpersoner och boende i närheten hade synpunkter.

Bland annat vill en man veta vilken information som kommer att lagras i servrarna för att veta om det skulle kunna utgöra ett hot mot närområdet.

Petersen inte oroad
Nu har även Pinnacle AB lämnat in bygglovsansökningar för serverhallarna. Men Luleås kommunalråd Karl Petersen är inte oroad över Östersunds blixtsnabba agerande.

- De vill inte riskera att fastna i en långdragen juridisk process. Därför gör det detta. Men vi har daglig kontakt med Pinnacle, så vi har god kontakt och Luleå är deras val, säger han.