Men innerst inne är Granström förmodligen ganska nöjd också. Åt finländaren Janne Jurvelin fanns inget att göra. Men Niklas Granström nådde en total andraplats i huvudklassen när fjärde deltävlingen av Nordcupen avgjordes på Luleå motorstadion.
Tävlingen blev ett två dagars kraftprov i tryckande värme och på en bana torr som snus.
- Det här kommer att kännas i kroppen under den närmaste veckan, försäkrar han. Oj, så jobbigt det var. Jag vann första heatet då jag fortfarande hade ork. Jag tog också ledningen i alla heat, men finländaren åt upp försprånget. Jurvelin är mitt uppe i sin tävlingssäong. Jag har mött honom tidigare och vet vad han går för.
Andreas Andersson, Luleå, kom totalfyra, Simon Olofsson, Malmfälten, femma och Fredrik Lantto, Luleå, sexa.
För Niklas Granström, numera stockholmare men hemma i Norrbotten på semester, blev comebacken en engångsföreteelse.
- Det var kul, men nu är det slut. Det blir ingen mer elitsatsning, säger 31-åringen som hållit upp i tre år efter en strålande karriär som en av landets främsta motocrossförare.
- I fortsättningen kommer jag att stötta ungdomar som Per Nyberg och Marcus Omnell. De är duktig förare som ska ta över, säger Granström.
n n En svår knäskada har förstört hela säsongen för bodensaren Per Nyberg. Men Marcus Omnell från Luleå MS visade klassen genom en seger i MX2U före ett koppel kirunaförare: Sebastian Asp tvåa, Filip Nordmark trea, Joel Hammarström fyra och Felix Gräsvik femma.
n n I klassen 85 cc ungdom 10-16 år blev det en hård kamp mellan Jonathan Vikman, Luleå och John Landqvist, NMS Boden. Totalt segrade Vikman med tre poängs marginal.