Bakom isbanan står fritidsförvaltningen som ser till att det varje år finns en isbana för besökarna att åka på. Längs efter isbanan finns det rastplatser med vindskydd och eldplats. Du kan ta dig runt hela Luleå centrum via denna isbana, alternativen är många. Du kan åka skridskor, långfärdsskidskor och spark. Även promenad är möjlig på den breda isbanan.
Nytt för i år är att Bengans bastuflotte kommer erbjuda bastubad med isvak i Norra Hamn. Bastun har öppet lördagar och söndagar mellan 11.00 - 17.00. Priset för denna upplevelse är 200 svenska kronor. I priset ingår även en nygrillad hamburgare efter bastubesöket.
- Än så länge har det inte varit så stort tryck. Säger Bengt "Bengan" Karlsson
Koppla av på Gråsjälören
Om du börjar din tur i Norra hamn och tar dig ut till Gråsjälören så har du avverkat en sträcka på sju kilometer. Skulle du dessutom vika av till Mjölkudden och Bergnäset har du avverkat en sträcka på över milen. Väl på Gråsjälören kan du njuta av varma vårdagar i solens sken, grilla dig en korv eller bara njuta. På Gråsjälören har Lions Club en stuga där du kan inhandla dig en korv, kaffe, läsk eller en godbit.
Stugan har öppet lördagar och söndagar mellan 11-15.