Kan man skämta om vad som helst? Med tanke på Magnus Betnérs sågning av journalister och recensenter på landets lokaltidningar (kolla Youtube) känns frågan roligare än någonsin.
Och självklart måste den ställas till Soran Ismail, aktuell som lördagsgäst på Luleås Comedy Night Special tillsammans med Kodjo Akolor (Morgonpasset i P3).
Uppvuxen med "Parlamentet"
Många känner igen honom från radio och tv, där Soran Ismail har häcklat kändisar i Roast på Berns, gästat TV 3:s Extra extra och fått sitt stora genombrott i TV 4:s långkörare Parlamentet.
- Jag är uppvuxen med Parlamentet, det har visats sedan jag var elva år, och så sitter jag själv i programmet tio år senare. Absurt. Såna som jag och Björn Gustafsson har tillfört nya perspektiv i programmet. Det handlar inte om ett generationsskifte, mer om en variation av humor, säger Soran Ismail.
Arbetskadad komiker
Han är inte okritisk när den svenska humorscenen förs på tal.
- Det är inte många komiker som får mig att skratta högt. Det har väl delvis att göra med att man blir arbetsskadad. Humor bygger på överraskningar, det otippade, men när man konsumerar så mycket humor, har man sett och hört det mesta - eller redan tänkt ut skämtet själv.
Problemet med många komiker, menar Ismail, är att de nöjer sig med lättköpta skämt under bältet.
- Det är inte unikt för Sverige. Nivån i USA är generellt ännu sämre. Jag kan också dra plumpa skämt, eftersom de funkar. Men såna gånger blir jag lika besviken på mig själv som på publiken som skrattar åt dem.
Respektlös humor
Precis som andra nya komikerstjärnor utmärker sig Soran Ismail med en respektlös, ofta direkt förolämpande humor som struntar fullständigt i heliga kor .
Och hans subtila ironi varken uppfattas eller uppskattas av alla. I en sketch för Alexander Schulmans nedlagda humorsajt 1000 apor gjorde Ismail ett besök hos Bert Karlsson som fick dra idiotiska vitsar under rubriken "Berts negerskämt".
- Tanken var att driva med Bert men många tog illa upp, ansåg att jag blev en "husneger" som berättigade hans skämt. Då får man erkänna att det blev misslyckat.
"Jag är emot all religion"
Äntligen, Betnérs favoritfråga: Får man skämta om vad som helst?
- Rimligtvis, i yttrandefrihetens namn. Men det är komikerns ansvar att lyckas.
Så danska Muhammedkarikatyrer och Lars Vilks rondellhundar kan vara okej?
- Absolut. Jag är emot all religion. Å andra sidan är Lars Vilks en jävla idiot. Han är en medioker konstnär som bara vill ha uppmärksamhet på andras bekostnad. 
- Om Vilks verkligen vill provocera borde han i stället göra en bild på hur prinsessan Madeleine blir våldtagen eller kanske något om Engla. Och då skulle jag vilja höra folk tala om att han har rätt till det. Yttrandefrihet verkar bara vara heligt när muslimer blir arga, säger Soran Ismail.
"SD är rasister"
Som nio månader gammal invandrade han till Sverige med sin kurdiska familj. Även om han ogärna tjatar om sin invandrarbakgrund, berör Ismail ämnen som främlingsfientlighet i ståupprutinen.
- Humorn är starkaste vapnet mot Sverigedemokraterna. Jag har faktiskt fått brev från SD:s pressansvariga. Vi är fortfarande oense, eftersom jag tycker att de är rasister.
Har du alltid förhållt dig till omvärlden med humor?
- Ja. Om min mor dog skulle jag hantera det med humor också. Det är en försvarsmekanism som jag har haft ända sedan lågstadiet. Jag var känslig som barn, en jobbig snorunge som tog åt mig mer än andra. En liten kommentar kunde hänga kvar i en vecka. Därför började jag skoja med mig själv, så att ingen annan kunde reta mig. "Vad stora tänder du har", sa de. "Jag vet", svarade jag.