Helgens SM i konståkning som avgjordes i Malmö blev inte vad Alexander Majorov från Luleå Konståkningsklubb hade tänkt sig.

Han hade siktat ett SM-guld, något som skulle förbättra hans chanser att åka EM som körs i 26-29 januari i Bern.

Bättre och bättre
På det inledande kortprogrammet fick han sin trippel Axel degraderad och placerade sig på plats tre med 57,71 poäng. Kristoffer Berntsson och Adrian Schultheiss ledde med drygt 13 poäng fler.

Söndagens fria program blev en bättring för Majorov som åkte jämnt med Adrian Schultheiss. Schultheiss var snäppet bättre även där och tog också SM-silvret före Majorov som fick nöja sig med ett andra raka SM-brons.

SM-guldmedaljör blev Kristoffer Berntsson som försvarade sin titel från 2009. 205,31 blev segerpoängen, att jämföra med Schultheiss 198,87 och Majorovs 186,84.

Tungt för Alexander Majorov som kommit trea och femma i världscupen för juniorer och sa sig vara i toppform inför SM.

Callne tog silver
Bättre gick det för Clara Callne som tog silver i ungdomsklassen efter en stark avslutning. 14-åringen låg sexa efter korta programmet och gjorde ett fint fritt program. Poängen 86,55 räckte till ett SM-silver, två poäng efter vinnande Gabriella Josefsson.

- Kortprogrammet gick okej. I fria gick det väldigt bra och jag klarade allting. Jag klarade en dubbel Axel och sen rullade det på. Det var inget jag trodde att jag skulle ta medalj, säger Clara Callne.

n n Bland övriga länsåkare var Bertil Skeppar nära medalj i juniorklassen. Han slutade fyra med 1,49 poäng från pallen. Claras lillasyster Betty Callne tog brons i RM för flickor medan Rebecka Hammar kom på nionde plats i ungdomsklassen.