Hela idén till att starta upp ett stadslag kom från Håkan Karlsson. Föra året började han skissa på ett upplägg som i dag har blivit verklighet.

De bästa killarna som är födda 1996 får under sommaren chansen att utvecklas tillsammans på fotbollsplan.

- För att de ska bli riktigt bra spelare måste det var hög kvalité på träningarna, tränarna och motståndet. Det är det här, säger Jukka Ollikkala.

Varannan träning bjuder de in gästtränare för att ge spelarna så stor bild av länets fotboll som möjligt. Hittills har stadslaget fått besök av IFK Luleås huvudtränare Fredrik Waara och Svenska fotbollsförbundets talangutvecklare Andreas Pettersson.

"Kan ta sig till allsvenskan"
Inom kort ska också Lars "Brolla" Svensson, som är utbildningsansvarig på Norrbottens fotbollsförbund, vara med och lära ut sina kunskaper.

- Dessa personer kan lära ut pojkarna hur modern fotboll ska spelas, säger Ove segerlund som är ansvarig för stadslaget.

Vad är målet med stadslaget?

- Att fler spelare från Norrbotten ska få chansen att utvecklas. Tränar de nog hårt kan de ta sig till allsvenskan och kanske ännu längre, säger stadslagets tränare Jukka Ollikkala.

Han fortsätter:

- Något måste hända med fotbollen i Norrbotten, vi måste utveckla den. Det här är en bra början. Grabbarna har kul och får träna tillsammans med andra duktiga spelare.

Stadslaget är ett samarbete mellan Luleås olika fotbollsklubbar. Och den här sommaren blir stadslagsprojektet ett test som ska utvärderas och förhoppningsvis byggas vidare på näst säsong. Då hoppas de också på ett stadslag för tjejerna.