Det har antagligen var den största snackisen i basket-Luleå under sommaren: Kommer den 37-årige legendaren Håkan Larsson att ge sin karriär en sista chans eller inte?

Nu har svaret kommit. Han lägger av.

- Det har inte varit speciellt svårt at ta det här beslutet. Jag har helt enkelt för ont. Det går helt enkelt inte längre, säger han till NSD.

Artikelbild

| Håkan Larsson slutar att spela basket.

Och det är Larssons sargade knä som till sist gör att en 18 år lång elitkarriär är över. En resa som innehållit det mesta; Bland annat sex SM-guld, två proffsår i Frankrike och Tyskland samt ett EM-slutspel med landslaget.

Men den senaste vintern kunde han inte göra sig det minsta rättvisa. Det handlade istället om en enda lång kamp mot smärtan.

- Det är inte kul när man inte kan träna ordentligt, när det gör ont på nätterna, säger han.

Har du försökt träna i sommar?

Artikelbild

- Ja, lite rehab. Men direkt efter säsongen var jag tvungen att vila i över en månad innan det gick att göra någonting. Då fattade jag snabbt att det här skulle bli svårt.

Känslan nu?

Artikelbild

| Håkan Larsson slutar att spela basket.

- Som sagt - jag har haft det här på känn ganska länge, nu får andra ta över efter mig. Men visst kommer jag sakna omklädningsrummet och matcherna.

Men du lär sitta på läktaren i Pontushallen i vinter?

- Absolut. Där lär jag tycka en massa saker tillsammans med alla andra experter.

Framtiden?

- Allt är öppet. Men nog lär jag komma tillbaka till basketen på något sätt. Det känns som det finns potential att dra ihop ett ganska bra division III-lag med några gamla gubbar...


Bloggat:
Läs mer i Peter Lindvalls basketblogg