Brindelöv är tillsammans med sin man Peter Larsson fast boende på Tjuvholmen som man först kommer till när man åker över Tjuvholmssundet. Sedan följer Sandön där det finns många fler fast boende.

- Vi är sammanlagt 40 som bor här året runt, säger Gun-Britt Brindelöv.

Åka svävare
Peter Larsson får liksom andra som bor på öarna och arbetar på fastlandet åka svävare gratis från och till öarna under förfallstid. Det går en tur på morgonen och en tur på kvällen.

- För andra kostar det 800 kronor per kilometer att åka svävare, säger Gun-Britt Brindelöv.

Själv har hon inget arbete som hon måste ta sig till men hon önskar en fast förbindelse över Tjuvholmssundet liksom andra boende på ön.

- Luleå kommun har lovat oss en bro i 50 år nu. När kommer den? Om vi inte kan få en bro så kan vi väl få en linbana som den som planeras mellan det nya bostadsrådet Kronan och Luleå centrum, säger Brindelöv.

Livsfarlig roddtur
Ett antal personer som rodde över Tjuvholmssundet dagen före julafton för att fira jul på öarna har blivit fast på dessa.

- Tjuvholmssundet brukar aldrig frysa men nu fick vi en kraftig sydlig vind som blåste is från stränderna in i sundet. Att ro under de förhållandena gör man med livet som insats, säger Brindelöv.