Alexander Majorov har haft allt annat än en optimal uppladdning inför EM i Zagreb. Hans skridskor försvann på resan dit, de kom fram två dagar för sent och Luleå-åkaren hann aldrig känna på huvudrinken innan tävlingen skulle börja.

Men vad gjorde det? När det var allvar och det korta programmet skulle avgöras under torsdagen slog Alexander Majorov till med sitt livs åk.

Han fick poängen 74,29 - och slog därmed sitt personbästa med över sex poäng.

Artikelbild

"Jag är nöjd med allt"
Efter tävlingen var han överlycklig.

- Äntligen fick jag till det på ett stort mästerskap, säger han till skatesweden.se.

Majorovs hopp höll världsklass och i det fria programmet på lördag satsar han på att göra en kvadruppel toeloop.

- Jag är nöjd med allt egentligen. Men särskilt att jag gjorde alla piruetterna som jag skulle, säger han.

Artikelbild

Majorov ligger sjua
En liten jämförelse visar att Alexander Majorov endast blev slagen med en dryg halv poäng av konståkningslegendaren Evgueni Plushenko från Ryssland.

- Det skulle vara kul att vinna över honom. Men jag är fortfarande nöjd. Jag tror att han ger tillbaka på lördag, säger Majorov.

Artikelbild

Han funderar också på om det inte var lite bra för honom att skridskorna kom sent.

- Det var otroligt skönt att vila någon dag från plugget. Det kanske gav mig extra fokus. I dag är jag glad, men i morgon är en ny dag, säger han.

Artikelbild

EM avgörs med det fria programmet på lördag och Majorov låg först på en åttondeplats. Men under torsdagen meddelades det att ryske OS-guldmedaljören Jevgenij Plusjenko, som låg drygt en halv poäng före Majorov, lämnar EM på grund av en gammal ryggskada som förvärrats. Majorov har ändå 15 poäng upp till den ledande fransmannen Florent Amodio.