På tisdagen samlades alla de som är röstberättigade i Kulturens hus för att nominera kandidater till valet.
Vissa visste inte riktigt vem de skulle rösta på.
– Det är svårt. Man vet ju inte så mycket om dem. Utan har i princip bara deras meriter att gå på, sa elektorn Bo Lindström.
– Åsikterna är många. Och jag tror det kommer bli jämnt, sa Anna Andersson, kyrkoherde i Hortlax.
Men någon brist på alternativ var det i alla fall inte.
– Det tillkom ju några nya kandidater innan det var dags att rösta. Och flera av dem verkar också vara kompetenta. Men nu har jag gjort mitt val, sa Anna Andersson.
På plats i Kulturens hus var förstås även Hans Stiglund. Han höll sig i bakgrunden för att inte påverka utgången av valet. Men Norrbottens Media fick några ord med honom.
Och han minns hur det kändes 2002 då han utsågs till biskop.
– Ingenting är givet i det här sammanhanget. Utan det blir ofta överraskningar. Och för min del kom det som en chock. Jag var inte alls beredd på att bli vald, säger han.
Luleå har aldrig haft en kvinnlig biskop förut. Är det dags nu?– Jag ser inga hinder för det. Inte i dag, säger Hans Stiglund och fortsätter:
– Alla de som har lyfts fram verkar vara goda kandidater. Vi har dessutom flera duktiga kvinnliga kyrkoherdar och en domprost. Flera stift runt om i Sverige har också redan kvinnliga biskopar Och vår ärkebiskop är ju kvinna. Så det kan lika gärna bli en kvinna som en man. Och oavsett vem som väljs tror jag det kommer bli bra.
Vem som är hans favorit bland kandidaterna vill Hans Stiglund inte avslöja.
– Men jag tror att det behövs någon som har förmågan att få med sig andra. För man klarar inte allt själv. Och det här uppdraget kan vara krävande. Så man måste ha uthållighet, säger han.
Många av de röstberättigade ser gärna en kvinnlig biskop.
– Jag har bestämt mig för att rösta på en kvinna. Men inte bara för att hon är kvinna. Utan för att jag tycker hon verkar mest kompetent, sa Karin Gusenbauer, ordförande i kyrkofullmäktige i Tärnaby.
– Jag tror det skulle vara nyttigt med en kvinnlig biskop. Inte minst för oss män, sa prästen Magnus Soräng.
Men en del tror att det skulle bli reaktioner.
– Nog finns det fortfarande lite motstånd inom vissa delar av vår rörelse. Men det är dags nu. Och vi får inte vara oroliga för splittringar, sa Anna Andersson.
De som klarar behörighetskraven kommer att kallas till en offentlig utfrågning i Kulturens hus den 7 november.