Det må se väldigt halvfärdigt ut med mängder av kartonger och lådor överallt. Alla sladdar och kablar har ännu inte heller hittat sin rätta plats överallt. Men hotelldirektör Fabien Gentou lovar att allt ska vara på sin plats på måndag.
För att allt ska hålla den goda kvalitet som utlovas kommer hotellet att få hjälp från Norge den första veckan. Likaså för att hålla igång en vecka efter öppnandet.
– Det hårdaste har varit att bära in allt, säger Fabien Gentou.
Han prisar också hotellets städpersonal som redan hunnit med att städa rummen tre gånger.
– De ska städas minst fem gånger innan rummen släpps, säger han och är övertygad om att de har det tuffaste jobbet för tillfället.
Även högst upp i huset pågår full aktivitet. Förberedelser pågår här och där och mängder av glas måste torkas av och placeras rätt.
Hotelldirektören Fabien Gentou hoppas att hotellet ska bli en mötespunkt för Luleåbor och andra norrbottningar.
Hans förväntningar verkar också att smittat av sig på personal, som i dagläget är 30 på heltid samt städbolag.
– Vi är ungefär 40 totalt. Det blir fler på heltid när vi ser hur det utvecklar sig, säger han och tillägger att hotellet har cirka 25 extraanställda i dag.
Ljuset spelar en central roll överallt i hotellet. Redan i receptionen möts man av 121 ljusbollar.
– Ljuset ändrar sig beroende på tid på dagen och säsong, säger Fabien Gentou.
Just ljuset är det som fångar honom mest i Norrbotten. Han räknar upp otaliga platser där han verkat sedan han började i hotellbranschen år 2000.
Redan som liten formades han dock till det han är i dag. Föräldrarna hade nämligen ett liten bar/restaurang där han tillbringade mången stund.
– Jag gillade att vara där, man fick känna sig stor, säger han och tillägger att hjärtat måste vara med om man jobbar i hotellbranschen.
– Man måste vara passionerad. Om man inte gillar det man gör märker folk av det, säger han och tillägger att man tränat de nyanställda i att ha rätt attityd.
Positivism och rätt attityd var också avgörande för när personal rekryterades.
– Det var svårt att välja, många var så positiva, säger hotelldirektören som också ser fram emot nyårsfirandet förhoppningsvis från hotellets topp.