Brolle öppnar tapaskrog i Luleå

Snart öppnar en ny restaurang på Köpmangatan, med spanska toner, tapas och cava.

brolle och Simon Wanler är två av ägarna till det nya krogkonceptet.

brolle och Simon Wanler är två av ägarna till det nya krogkonceptet.

Foto: Fotograf saknas!

Luleå2015-04-28 11:32

En nytt restaurangkoncept är på väg att inställera sig i Luleå.

– Det blir en renodlad tapasbar, starkt inspirerad av klassiska spanska tapasrestauranger. Man plockar maten själv i sin egen takt och efter eget tycke och med jämna mellanrum ställer vi ut varma rätter. sedan betalar man för tandpetarna i slutet av kvällen, säger Simon Wanler, en av ägarna.

Tillsammans med Hans Wanler, Joakim Olausson, "Brolle" Wallmark och Kent Forss har han rest runt i Spanien en tid för att hämta inspiration.

– Vi kommer också att fokusera på att ha en rejäl vin- och cavabar, säger Wanler.

Tanken är att restaurangen i Luleå ska bli den första av många i Sverige.

– Vi siktar först och främst på att göra restaurangen i Luleå riktigt lyckad. Men därefter kommer vi att arbeta mot att etablera oss i mellanstora städer, som kanske saknar restauranger med just tapaskonceptet.

Än så länge är namnet på tapasbaren i Luleå hemligt, man väntar på ett godkännande från Bolagsverket. Men tanken är att kunna slå upp dörrarna för cirka 150 sittande gäster i slutet av sommaren.

Och att Kjell "Brolle" Wallmark också blir en av delägarna är ingen slump.

– Vi är barndomsvänner och har länge pratat om att starta något tillsammans. I säkert tio år har vi velat ge oss in i krogbranschen – Brolle har varit väldigt sugen på det – och ett par gånger har det varit nära både i Skellefteå och Luleå. Men det här var första gången som vi kände att alla bitar – lokal, stad, koncept och så vidare – föll på plats, avslutar Simon Wanler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om