För varmt i restaurangs kylrum

Luleå2014-05-26 17:29

På sex punkter får en restaurang i Luleå kritik för sin livsmedelshantering.

Det var vid en oanmäld inspektion från miljökontorets sida som följande kritiserades:

Allmänt dålig ventilation, vilket gynnar bakterietillväxt. Värmen påverkar också kylar och frysar mer då dörrarna till dessa öppnas.

Plasthink där tidigare torra kryddor förvarats användes till att förvara feta livsmedel i. Risk att plastmaterialet inte är gjort för den typen av livsmedel.

Vissa färdigtillagade livsmedel som förvarades i kylrummet var inte tillräckligt skyddade.

Degmaskinen var i behov av rengöring. Rengöringsprov som togs på en röd skärbräda och inuti degkärlet under degmaskinen visade på bristfällig rengöring.

Ingrodda matrester på golvet under arbetsbänkarna i degrummet.

För hög temperatur i kylrummet (+12 grader). Vissa livsmedel där hade en förvaringsanvisning på max +4 grader. Morötter förvarades i rumstemperatur i degrum.

Vid tidigare kontroll hade påpekat att en tätningslist till en av frysarna i beredningsutrymmet är trasig och att golvet är slitet och har små hål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om