Några gymnasieelever som dök upp för att delta i manifestationen för att gå i demonstrationståget var Lina Rönnqvist och Elin Larsson.
– Kvinnors rättigheter känns lite bortglömt ibland. Som att man går bakåt. Särskilt med Trump och SD, säger Lina och Elin.
Bakom manifestationen står det nya nätverket "People not profit" som samlar föreningar som arbetar för mänskliga rättigheter, klimatfrågor, social- och ekonomisk rättvisa.
– Vi vill att man ska gå härifrån med nya kontakter, idéer och drömmar. Att handlingskraft faktiskt är ett botemedel mot känsla av hopplöshet, säger Hanna Hällström, initiativtagare för People not profit, från scenen.
I stället för att föreningarna i Luleå ska kämpa på var för sig med att samla folk, exempelvis till evenemang och manifestationer, kan de nu via det nya nätverket hjälpa varandra att nå ut till fler. Oavsett om det gäller affischering, banderolltillverkning eller föreläsningar.
– Att samlas så här tillsammans på internationella kvinnodagen ger känsla av solidaritet, säger Lisa Kakar, på Afghanska kvinnoföreningen.
och hon fyller på:
– Men också så handlar dagen om att fira vad kvinnor åstadkommit hittills.
En ny förening som deltar i manifestationen och nätverket är Amnesty Luleå. Marita Larsson var med och startade föreningen och tycker att frågan om varför det är viktigt att vara med på manifestationen idag är absurd.
– För 20 år sedan skulle ingen ha ställt frågan! Det är så självklart att gå ut på gatorna och uttrycka sig.