Trots krispaketet fattas det 200 miljoner för att landstinget ska ha en budget i balans till 2017.
Moderaterna vill kapa 14,5 miljoner på politiken, bland annat genom att lägga ned beredningarna och minska partistödet med fyra miljoner. M vill även lägga ned det regionala utvecklingsarbetet och näringslivspolitiken, och skära bort kulturbidragen så att bara de kulturella institutionerna blir kvar, exempelvis teatern och museet. Något som skulle frigöra drygt 160 miljoner kronor.
Moderaterna är enda parti som sagt nej till den stundande regionbildningen.
Folkpartiet vill lägga ned flygsatsningen Nordic air link och Norrtåg, och höja skatten med 25 öre. Centern vill införa omedelbart anställningsstopp förutom i direktvården och kapa personalkostnader på stab, administration och stödfunktion med 150 miljoner.
Sjukvårdspartiet vill fördjupa samarbetet med Finland och se en konsekvensanalys på vad som händer om man kapar 15-20 procent på all verksamhet förutom sjukvården.
Gruppledaren Kenneth Backgård tror att en skattehöjning blir tvungen.
– Folkpartiets 25-öring är för klen. Det behövs nog 50 öre. Det skulle göra 250 miljoner, säger Backgård, som dock inte tror på lösningen att släppa det regionala utvecklingsarbetet.
– Vi ska sannolikt bilda region snart och då blir regionala enhetens arbete viktigt.
Läs mer: Miljonsparet - post för post
Den rödgröna majoriteten fick alltså gott om kreativa förslag på krisåtgärder, som samtliga avslogs trots den dystra prognosen om en blödande ekonomi.
– Vi vill börja med det förslag vi har lagt nu och sedan får vi se, säger landstingsrådet Maria Stenberg (S).
Det innebär bland annat att en rad vårdcentraler läggs ned, att landstinget släpper huvudmannaskapet för naturbruksskolorna, att satsningen på Dansens hus avbryts och att åtta vårdplatser på Kiruna sjukhus dras in.
– Det blir 40 nya platser på ett kommunalt äldreboende i Kiruna och av erfarenhet vet vi att trycket lättar på vår medicinavdelning då, säger Maria Stenberg.
Innan besluten blir verklighet ska de klubbas på fullmäktige.
Omstruktureringen av barnsjukvården och barnpsykiatrin i Malmfälten, som går ut på att minska användandet av stafettläkare, når dock aldrig fullmäktige. Den åtgärden får landstingsdirektören i uppdrag att genomföra direkt.
Detta är ett av förslagen som socialdemokratiske ersättaren i landstinget, Kirunabon Sten Nylén, sagt att han tänkte rösta nej till.