Kritik mot Luleårestaurang

En restaurang i centrala Luleå kritiseras av miljöinspektören. Om inte avvikelserna åtgärdas kan miljönämnden besluta om föreläggande eller förbud.

En restaurang i centrala Luleå får kritik av miljöinspektören.

En restaurang i centrala Luleå får kritik av miljöinspektören.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2015-07-24 13:48

Kontrollen genomfördes i slutet av juni i år och miljöinspektören har kunnat nedteckna inte mindre än 15 avvikelser. Bland annat kritiseras restaurangen för att vissa livsmedel förvaras i platsback utan livsmedelsmärkning, detta är inte lämpligt då materialet inte är tänkt att vara i kontakt med livsmedel. Miljöinspektören kritiserar även personalen inte byter handskar nog ofta och att man hanterar olika livsmedel med samma par handskar. Vidare anmärks det på att handtvätten inte kan ersättas genom att bara byta handskar. Det är viktigt att tvätta händerna mellan byte av handskar.

Vid kontrollen gjordes tre rengöringsprover. Dessa visade på bristande rengöring av en kniv och en plastslev.

– Ni bör förbättra rengöringen av era arbetsredskap, skriver miljöinspektören i sin rapport som också har synpunkter på att en del av matvarorna inte försvaras i rätt temperatur.

Det finns även kritik mot att livsmedel tinas upp i rumstemperatur och inte kunder kontrollerade former.

På menyn står det att restaurangen serverar en viss sorts råvara men det är i själva verket ett substitut. En annan avvikelse är att toaletthanteringen inte är tillfredsställande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om