Dessa är Antnäs, Baldersgården, Bergstaden, Bergviken, Forsbacka, Fyren korttidsboende, Lulsundet, Midskogen hus A, Sundsgården, Ängsgården, Örnen hus A och C.
Förekomsten av de smittsamma halterna upptäcktes genom stickprover förra veckan.
Kommunen har vidtagit flera åtgärder så som att spola igenom vattenledningar, kontrollera vattentemperaturer och gått igenom och i vissa fall bytt ut duschslangar och munstycken.
– Legionella finns alltid i vatten och går aldrig att få bort helt men det ska vara i acceptabla nivåer, säger Jakob Pettersson, miljöinspektör i Luleå kommun, i ett pressmeddelande.
Kommunen har nu skapat nya rutiner för att säkerställa att legionellabakterier i framtiden inte ska kunna växa till för höga halter. Det rör sig till exempel om speciella rengöreingsmetoder av munstycken och att samtliga vattenledningar spolas igenom med både varmt och kallt vatten varje dygn.
Legionella smittar via vattenånga, men lyckligtvis har ännu ingen av de boende eller ur personalen uppvisat några sjukdomstecken såsom exempelvis influensaliknande symptom. Inkubationstiden är vanligtvis 5-6 dygn enligt Vårdguiden 1177.
Uppföljande provtagningar kommer att göras på samtliga drabbade boenden, men även på samtliga boenden i Luleå.