Olsson och hans kollega, Martin Cullberg, anser att Quickhistorien är den största rättsskandalen i Sveriges historia.
Det var i en dokumentär som sändes i SVT som Sture Bergwall tog tillbaka alla sina erkännanden om mord. Under 2009 lämnad advokaterna in en resningsansökan angående ett av morden som Quick tidigare erkänt, det mot Yenon Levi.
Resning beviljades i december 2009 och efter någon månad beslutade chefsåklagare Eva Finné att målet skulle läggas ner och meddelade samtidigt en frikännande dom.
Tre veckor efter frikännandet beviljades Quick resning i fallet Therese Johannesen i Norge och därefter har det bara rullat på.
Det var den 13 juli 1984 som det holländska paret Marinus, 39, och Janni Stegehuis, 34, hittades knivmördade vid en rastplats nära Appojaure. Quick dömdes för morden i januari 1996, trots att teknisk bevisning saknades. Tingsrätten dömde honom på hans egna uppgifter - en dom som kraftigt ifrågasatts.
Konstigt
- Vi har läst både domen och förundersökningen och jag måste säga att där finns många konstiga saker, säger Thomas Olsson.
Det är, enligt Olsson, för tidigt att säga när man kommer att söka resning i Appojaure-fallet.
- Eventuellt inom två månader ska allt ha klarnat, säger han.
Thomas Olsson säger att Quick delvis har dömts på grund av att han var felmedicinerad. Det gör att alla mord han är dömd för överklagas.
Morden i Norrbotten är preskriberade, men det hindrar inte en resning.
- Absolut inte. Det kommer inte att göras någon ny utredning, men en domstol kan fria honom på den utredning som redan finns, säger Olsson och tillägger att chansen är stor att Quick kommer att frias i alla målen.