Inne på Holms konditori i korsningen Hertsövägen/Ringgatan har tiden stått stilla och den som inte varit inne där på många år behöver inte vara orolig över att konditoriet förändrat sitt utseende.
Ett högst medvetet val.
– Vi vill behålla det gamla. Folk som kommer hit och som varit här på 70-talet får flashbacks och det är det man vill. Innefik och sånt har man gott om inne i stan, säger Roger Holm.
Men tiden går ändå, som bekant.
Nu har ägarparet Roger Holm och hans fru Karin beslutat sig för att sälja verksamheten och processen är igång. Det är många år, många minnen och många kunder som passerat. Beslutet har inte varit lätt att ta.
– Det är väldigt vemodigt, det kan jag säga. Väldigt blandade känslor. Jag är uppvuxen i huset här och jag är den Holmare som varit här längst av alla, 37 år, och jag har drivit det i 20 år, säger Roger Holm vars farfar startade konditoriet 1955.
Det är framför allt luftrörsproblem som gör att han inte kan jobba så mycket som han både vill och anser sig bör göra.
– Det har ingenting med lönsamheten eller elpriserna att göra utan det är helt enkelt så att vi inte orkar med så mycket till. Vi har barnbarn och vill kunna vara mormor och morfar också. Vi har fått försumma våra egna barn som egenföretagare och nu vill vi kunna vara till hands, säger Roger Holm.
Det finns intressenter men inget är klart ännu. Beslutet att inte fortsätta står fast oavsett vad som händer.
– Det enda som är helt klart är att jag och min fru kommer avsluta vårt arbete här 31 juli. Det blir ett sista bokslut. Antingen upphör verksamheten eller så är det sålt, konstaterar Roger Holm som tror att han kommer ta sig an något nytt när konditoritiden är över.
– Vi har inga direkta planer men jag har väldigt svårt att se mig vara stillasittande hela tiden. Vi får se vad som händer.
Hur vill du att Holms ska bli när ni lämnat?
– Jag vill helst se att det drivs vidare i den anda som är. Det är det optimala men jag kan inte styra vad en eventuell ny köpare vill ta för väg. Men det är min förhoppning att det ska drivas vidare.
Hur ser en drömköpare ut?
– Ja, om man kunde klona mig själv och Karin (skratt). Karin har varit ett glatt ansikte utåt och jag har varit den bitterljuva personen i bageriet. Det är något liknande, någon positiv och arbetsvillig.
21 februari är det fettisdag vilket är en viktig dag för alla konditorier, så även för Holms som gör mellan 7000 och 8000 semlor den dagen. En sista fettisdag återstår för Holmarna och han har lite kluvna känslor inför dagen.
– Det är både och. Det är väldigt mycket arbete men samtidigt roligt arbete. Det är det där med hälsan, vi orkar inte hur mycket som helst, säger han.
Karin Holm är den som skött ruljansen i kaféet och haft mycket kontakt med kunderna genom åren. Och på frågan om vad hon kommer sakna mest kommer svaret snabbt.
– Det är framförallt kunderna, det är de som gör det. Sen har man svårt att tänka sig att det inte ska finnas kvar i släkten men samtidigt känner man sina begränsningar, säger hon.
Roger Holm håller med om att kunderna är det han kommer sakna mest. Personligen blir det en stor förändring också. Att lämna över ett släktföretag är speciellt.
– Det har ju blivit ens identitet det här. Man har blivit ett med Holms – vi är ju Holms, säger Roger Holm.