Nyhléns Hugosons varslar 20 anställda

Nyhléns Hugosons varslar 20 medarbetare vid anläggningarna i Luleå och Skellefteå.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2012-12-13 09:37

Varslet är en följd av en minskad efterfrågan på lokalproducerade norrländska kött- och charkprodukter, vilket leder till minskande produktionsvolymer under en längre tid. Det har samtidigt varit en nedgång i den norrländska primärproduktion av gris och nötkreatur på grund av dålig lönsamhet under de senaste åren.

Lokalproducerat

Marknaden för lokalproducerade kött- och charkprodukter påverkas av den starka kronan som ger en ökad import och försäljning av så kallat "egna märkesvaror" inom handeln, i kombination med en minskad Norrländsk primärproduktion.

- De tuffa omvärldsfaktorerna där mervärdena för lokalproducerat norrländskt kött får ge vika för prisfokus och "egna märkesvaror" gör att vi måste anpassa vår verksamhet till den rådande marknadssituationen. Det får tyvärr tråkiga effekter för våra medarbetare vid anläggningarna i Luleå och Skellefteå. Det är alltid ledsamt att få säga upp kompetenta och duktiga medarbetare, säger Magnus Nilsson, Nyhléns Hugosons verkställande direktör, i ett pressmeddelande.

227 medarbetare

Nyhléns Hugosons har totalt 227 medarbetare på produktionsanläggningarna som finns i Luleå, Skellefteå och Ullånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om