– De här planerna gör mig förtvivlad när jag vet hur bra det fungerar, säger hon.
Stödteamet har ett 25-tal patienter med både missbruksproblem och psykisk ohälsa, ett arbete som till stor del är såväl uppsökande som tidskrävande. Nu drar sig kommunen ur samarbetet med Region Norrbotten och planerar i stället bland annat att öppna ett boende för personer med dubbeldiagnos, som Norrbottens Media berättat tidigare.
LÄS MER:Stödteamet läggs ned
Ulla Bergeros har följt sin anhörige, vi kan kalla honom Kalle, både före och efter att han hamnade under stödteamets vingar 2006.
– Före detta var det ett stökigt liv. Det har varit problem också efteråt, men det har varit en trygghet för oss anhöriga och framför allt för Kalle själv, att man alltid kunnat vända sig till stödteamet när det varit något. De är ett ovärderligt stöd.
Kalle träffar stödteamet en gång i veckan. Men kontakterna är betydligt fler än så.
– De har fått en bra relation men personalen är också proffsig. Det finns ingen som har den kunskap som de har. I och med samverkan med regionen är det också smidiga lösningar för att få träffa läkare.
LÄS MER:"Blir ett lyft"
Ulla Bergeros oroar sig för vad som ska hända när Kalle nu återigen hamnar i öppenvården. Hon har hunnit ta flera kontakter sedan kommunens planer blev kända.
– Jag har talat med chefen och efter det känns det något bättre. Det låter bra med ett boende men varför inte ha kvar stödteamet också? De här personerna som Kalle behöver en fast punkt i tillvaron som de kan vända sig till, annars fungerar det inte.