Stefan Ström, kommunpolis i Luleå förklarar anledningen.
– Det är utifrån filosofin att där det händer grejer, dit åker vi för att träffa de som vistas där. Vi gjorde samma sak när vi hade skjutningen på Hertsön. Det handlar om att fånga upp det medborgarna upplever och leverera tillbaka så att det blir tryggare. Här på Ormberget är det lite annorlunda än i ett bostadsområde, finns människor från hela Luleå och folk är inte här varje dag.
Är det särskilt stökigt på Ormberget?
– Nej. Vi har inga indikationer att det varit fler händelser för polisen här senaste tiden, men det ju ett friluftsområde som drar folk och det ska det ju göra.
Ett antal Luleåbor hade sökt sig till parkeringen på Ormberget för att kunna prata med polisen och kommunens socialtjänst som också fanns representerad.
Ove Segerlund och Annika Segerlund bor på Björkskatan och passade på att fråga polisen.
– Jag vill vet hur polisen jobbar och om det innebär ett arbete för att fånga upp barn och ungdomar på glid i tidiga åldrar. Det är ju inte så att skolan, föräldrar, idrottsrörelsen eller polisen enskilt kan göra allt. Det jag undrar är om polisen har några nya arbetssätt för det här, säger Ove Segerlund.
Är ni oroliga?
– Nej, det är ju inte så att jag tror att det händer något när vi är och tränar. Men man blir orolig för ungdomarna när man hör att det används knivar. Vi har ju själv barn och känner många ungdomar. De kan hamna på fel ställe vid fel tidpunkt och då riskera att komma emellan, säger Annika Segerlund.