Cirka 430 elever går skola på Nya Läroverket (f d Midskogsskolan, reds anm), som ligger intill det stora avspärrade området efter onsdagens misstänkta fullbordade våldtäkt.
Magnus Selberg, verkställande direktör, berättar att skolledningen fick första informationen vid 13-tiden, utan att polisen uppgav att en misstänkt utomhusvåldtäkt hade ägt rum.
– Informationen då var bara att personal och elever inte skulle röra sig åt det hållet, för att inte störa den tekniska undersökningen. Polisen sa att det inte var någon som helst fara för barnen, att vi kunde fortsätta med våra rutiner som vanligt.
En vuxen ur personalen vaktade och såg till att barnen inte rörde sig i riktning mot Gymnasievägen, men skolan evakuerades aldrig.
– Det var bara att se till att barnen fick leka på andra sidan av skolgården i stället.
Väcktes det mycket nyfikenhet bland skolbarnen?– Ja, självklart. Därför mejlade vi till alla pedagoger och förklarade vad som gällde, att det inte fanns någon fara för barnen.
Undrade inte barnen varför de inte fick röra sig vid det avspärrade området?– Ja, men då fick vi förklara att vi inte vet vad som har hänt och att polisen inte alltid får berätta sånt heller.
Det var först flera timmar senare, vid klockan 15.30, som skolledningen förstod att det hela handlade om en misstänkt fullbordad våldtäkt utomhus, i direkt anslutning till skolan.
– Tragiskt och obehagligt, om så är fallet. Vi vet ännu inte om det verkligen har skett men utifrån polisens information får vi se hur detta påverkar våra rutiner inför morgondagen.
Kan några av eleverna ha blivit vittnen till våldtäkten?– Inte enligt polisen. Detta ska ha skett vid en tidpunkt när inga barn var ute. Dörrknackningen har också skett i ett område där de inte rör sig normalt.
Har ni skolan öppen i morgon?– Ja, undervisningen ska inte påverkas men däremot andra rutiner. Det kommer självklart att pratas mycket om detta.
Hur ska ni informera eleverna om den misstänkta våldtäkten?– Som vid alla stora händelser väcks frågor och i kursplanen är det tydligt att vi ska jobba med aktuella händelser och omvärldsbevakning. Källkritik är också viktigt i såna här fall, säger Magnus Selberg, vd för Nya Läroverket.