Restaurang CG fick exklusiv vinutmärkelse

Det var snubblande nära högsta betyg när restaurang CG i Luleå fick utmärkelsen ”Munskänks vinkrog”.

Restaurang CG fick den exklusiva utmärkelsen "Munskänks vinkrog" med näst högsta betyg. Från vänster: Munskänkarnas ordförande Tommy Ström, Pär "Perry" Eriksson, serviceansvarig på CG, Petter Nyberg, restaurangchef och sommelier på CG, Lars Nordström, styrelseledamot Munskänkarna och Liselott Andersson, Munskänkarna Luleå.

Restaurang CG fick den exklusiva utmärkelsen "Munskänks vinkrog" med näst högsta betyg. Från vänster: Munskänkarnas ordförande Tommy Ström, Pär "Perry" Eriksson, serviceansvarig på CG, Petter Nyberg, restaurangchef och sommelier på CG, Lars Nordström, styrelseledamot Munskänkarna och Liselott Andersson, Munskänkarna Luleå.

Foto:

Luleå2015-01-23 08:48

Varje år på helgonet Sankt Vincents namnsdag som infaller den 22 januari delar föreningen Munskänkarna ut sin utmärkelse "Munskänks vinkrog". De restauranger som kvalar in till utmärkelsen kan belönas med allt från en till fyra druvklasar i betyg. För att få toppbetyget – fyra druvklasar – krävs 20 poäng.

Restaurang CG i Luleå fick 19 poäng och var därmed snubblande nära högsta nivån när Munskänkarnas ordförande Tommy Ström i går delade ut diplomet.

– Nu vet vi vad vi ska jobba på för att nå högsta nivån. Vi utbildar hela tiden vår personal för att ge en bättre service och dryckesrekommendationer, säger Petter Nyberg, restaurangchef och sommelier på CG i ett pressmeddelande.

CG är den enda restaurangen i Norrbotten som fått betyget tre druvklasar. För att skapa underlag för bedömning gör Munskänkarna intervjuer och tittar på sortiment, presentation, variation, kunskaper, glas, prissättning och antal viner som säljs per glas. Den slutliga bedömningen görs sedan centralt i Stockholm där samtliga krogar jämförs.

Munskänkarna är världens största vinprovarorganisation och verkar för att sprida kunskap om ädla drycker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om