SkÄl för den egna designen
Försommarens andra balkvÀll pÄ Stadshotellet i LuleÄ innehöll strÄlande sol, iskalla vindar, vackra ekipage och egendesignade klÀnningar.- Vi har lagt ner tvÄ mÄnaders jobb pÄ de hÀr, sade Emilie Lundberg och Sara Anundi frÄn mode- och designprogrammet.
KvÀllens hÀftigaste hÄrkreation? Paulina Isaksson, Handelsprogrammet, fick sitta tre timmar hos Lisa pÄ Killer Queen. Men det var det ju vÀrt.
Foto: Bengt-Ă ke Persson
SabbatsÄr
Emilie Lundberg vill studera vidare inom omrÄdet klÀddesign.
- Men först ska jag ta ett sabbatsÄr och flytta hemifrÄn. Man orkar liksom inte börja studera direkt igen. Sen mÄste man flytta för att kunna vidareutbilda sig. Det finns ingenting hÀruppe, sade hon.
Emilie Lundberg nÀmnde Stockholm och BorÄs som tÀnkbara, framtida studieorter. I BorÄs ligger Nordisk designskola. I Stockholm finns flera utbildningar.
- Men visst Àr det Beckmans som Àr drömmen, sade Emilie Lundberg.
Huvudbonader
VÀninnan Sara Anundi funderar pÄ att flytta till Göteborg och gÄ Modistutbildningen.
Vill du ocksÄ syssla med klÀddesign i framtiden?
- Nja, jag Àr nog mer inne pÄ huvudbonader. Jag gillar mer tillbehören Àn klÀnningarna, sade Sara Anundi.
Till kvÀllens attraktioner hörde Àven en Ford Thunderbird och ett par fantastiska hÄrkreationer. Paulina Isaksson hade utan tvekan en av de mest uppseendevÀckande frisyrerna.
- Jag har suttit i tre timmar hos Lisa pÄ Killer Queen. Jag Àr jÀttenöjd, sade hon.
BalgÀsterna minglade en timme i parken innan de blev inslÀppta pÄ Stadshotellet. Vilket kanske inte var fullt sÄ trevligt för somliga med tanke pÄ de kyliga försommarvindarna.
- Jag fryser ihjÀl, det Àr ju hur kallt som helst, sade en huttrande Henny HÀgglund, frisörprogrammet, redan innan hon hade stigit ur bilen.
Balmenyn
Balmenyn
FörrÀtt
Toast Skagen
VarmrÀtt
Grillad oxfilé med rödvinssÄs och timjansrostad potatis
EfterrÀtt
Lime- och citronpaj med fÀrska jordgubbar
FörrÀtt
Toast Skagen
VarmrÀtt
Grillad oxfilé med rödvinssÄs och timjansrostad potatis
EfterrÀtt
Lime- och citronpaj med fÀrska jordgubbar
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!