NSD har tagit del av Mikael Wiehes, Jill Johnsons och Anna Ternheims så kallade riders inför konserterna i Luleå.
Det handlar om en detaljerad lista på vad man vill ha i sina loger.
Allihopa har begärt att få öl, vin eller sprit. Men det har de kommunala arrangörerna sagt nej till.
Stryks direkt
- Vi som är kommunala kan inte bjuda på alkohol. Det stryker vi alltid. Direkt, säger Anna Jirstrand Sandlund, programchef.
Hon uppger att artisterna inte är så krävande som det kan se ut i deras riders. Ofta löser man vad som ska serveras i dialog.
- Man får inte bli förskräckt när man ser det där, att det ska vara ett speciellt märke på vattnet.
Bolagen beställer
Ofta är det bolagen som sätter ihop listorna, enligt Jirstrand Sandlund.
- Artisterna är väldigt ödmjuka och trevliga när de kommer. De har kanske inte alltid varit inblandade i vad det ska stå.
Artisternas kravlistor:
MIKAEL WIEHES KRAVLISTA:
I logen:
- Kaffe, te, honung, socker
- Blandat sortiment av fräsch färsk frukt
- En skål med blandat smågodis
- Åtta halvlitersflaskor Imsdal eller liknande okolsyrat vatten, rumstemperat
- En flaska Gammeldansk
- Fyra nytvättade små (60x40 cm) handdukar till scenbruk
I kylskåpet:
- Mellanmjölk till kaffe & te
- Fyra matnyttiga smörgåsar/baguetter, inte bara ost och skinka. Gärna med till exempel köttbullar och rödbetssallad, ägg och räkor med mera. Bara fantasin sätter gränser
- En back starköl
- Åtta mineralvatten typ Loka eller Ramlösa naturell och citron
- Åtta blandade läsk, inget sockerfritt eller light
- Blandat sortiment av råkost, fräscha färska grönsaker som gurka, selleri, morötter med dipp, hummus, Philadelphia cream cheese och gärna lite goda ostar samt grovt bröd och kex
Övrigt:
- Artisten med sällskap vill gärna bli serverad varm mat på porslinstallrikar 4,5 timmar innan konsertstart. Plastbestick och papptallrikar undanbedes.
JILL JOHNSONS KRAVLISTA:
Hela dagen:
- Kaffe, te, mjölk
- Socker, citron, honung
- Färsk ingefära med skärbräda och litet rivjärn
- Frukt, godis, snacks
- Småkakor, kex eller liknande
- Mineralvatten och blandad läsk
Frukost, cirka 09.00:
- Kaffe, te, mjölk, socker, honung
- Apelsinjuice
- Yoghurt, müsli, flingor
- Hårt och mjukt bröd, smör, pålägg (till exempel ost, skinka, leverpastej)
- Grönsaker (till exempel tomat, gurka, paprika)
Lunch, cirka 13.00:
- Varmrätt
- Sallad, dressing (vi gillar grönsaker och bra sallad)
- Bröd, smör
- Måltidsdryck
Middag, cirka 18.00:
- Varmrätt
- Sallad, dressing (vi gillar grönsaker och bra sallad)
- Bröd, smör
- Måltidsdryck
Nattmat:
- 13 matiga mackor, till exempel ost, skinka, grönsaker (undvik kladdiga röror)
- 20 mellanöl
- En flaska rött vin av god kvalitet (till exempel italienskt, chilenskt, spanskt)
- En flaska vitt vin av god kvalitet
- Tio blandade läsk
- Trevligt med riktiga vinglas och korkskruv!
Produktionskontor:
- 20 vatten, ej kolsyrat (ej Aqua Terrena eller Vittel)
- Tio mindre handdukar, tvättade
ANNA TERNHEIMS KRAVLISTA:
I logen:
- Hemlagad soppa (tomat, potatis, purjolök, ärtsoppa)
- Te, honung, citroner, socker, mjölk
- Kaffe, mjölk
- En back öl, olika sorter, Kalas pilsner, Carlsberg Guld, Mariestad, Stella
- En flaska rött vin (Rua, Masi Campifiori)
- En flaska vitt vin (Petit Chablis)
- Äppeljuice, blandad läsk, vatten utan kolsyra
- Hummus
- Mycket färska skurna grönsaker, bland annat selleri, morötter, gurkstavar och tomat (ej skuren)
- Blandad frukt: banan, äpple, päron, druvor, satsumas
- Kokta oskalade ägg
- Kaviar
- Skuren rostbiff
- Saltgurka, inlagd gurka
- Serranoskinka
- En bit manchego eller annan vällagrad ost (överraska gärna)
- Mellanlagrad prästost, camembert
- Surdegsbröd, tyskt fullkornsbröd, Husmans knäckebröd (ej färdigbredda smörgåsar)
- Salta kex
- Mörk choklad 85 %
- Saltade rostade mandlar
- Tio stora nytvättade handdukar, samt fyra mindre på scen
- Levande ljus, cd-spelare
- Några vykort med lokala motiv inklusive frimärken för både USA och Sverige
- Tänk trivsel!