Kontoret i Luleå ska byggas av Skanska och miljöcertifieras enligt den högsta nivån av Sweden Green Building Council.

Kontoret, med plats för 300 anställda, blir ytterligare en del i det energikluster som skapats på Porsön, med forskningen vid Luleå tekniska universitet, Luleå energi, Facebook och övriga företag i Luleå science park.

– Detta kluster kommer fortsättningsvis att vara viktigt för fortsatt tillväxt av den digitala industri som nu växer fram i Luleåregionen, säger Matz Engman, vd Luleå näringsliv.

Artikelbild

ENTRÉN. Här en vybild över entrén.

Bygget av Vattenfalls kontor startar nästa höst och beräknas stå klart ett år senare. Vattenfalls bygge säkrar jobben för 300 anställda, trots de besparingskrav som det statliga bolaget har på sig.

– Med det nya kontoret skapar vi inte bara en kontorsmiljö som bär oss in i framtiden. Vi kommer också att finnas nära blivande medarbetare, forskning och utveckling i världsklass vid universitetet och några av våra stora kunder, konstaterar Christer Ljunggren, chef för Vattenfall Vattenkraft.

Hemfosa fastigheter som äger Vattenfalls gamla kontor har ännu inte klart med någon ny hyresgäst.

– Det är lite tidigt i matchen ännu. Men våra planer är att det fortsatt ska vara kontor. Lokalerna är väl fungerande i ett bra läge och det finns stor efterfrågan i Luleå, säger Christer Melander, Hemfosas regionchef.