Närmare 50 nyfikna kom till Sofia Larssons introduktion i kundaliniyoga på Gültzauudden under tisdag kväll. Ytterligare flera hundra hade anmält intresse att delta via Facebook-eventet.

– Jag trodde bara lite kompisar skulle dyka upp – och plötsligt var det över 500 som var intresserade. "Först till kvarn”-principen fick avgöra, säger Sofia som själv går en lärarutbildning i kundaliniyoga och har ett år kvar.

Vad innebär kundaliniyoga?
Artikelbild

| Alioana Isacenco, 35 år, testade yoga för första gången. ”Jag hoppas att det går bra. Många är nog nybörjare här i kväll”, säger hon.

– Kundalini står för vår inneboende potential, en kraft som också väcks under övningarna. En ursprungsyoga som inte bara innehåller yogapositioner utan även mantran och olika tankesätt. Men kundalini är inte kopplad till någon religion.

Stressen i vårt moderna samhälle bidrar, tror hon, till att intresset för kundalini och annan yoga växer.

– Folk har en inneboende längtan efter mer balans mellan kropp, sinne och själ. Med yogan får man tillfälle att ”landa” i sig själv.

För Sofia Larsson personligen betydde yogan en stor vändpunkt i tillvaron.

Artikelbild

| "Att ha yogarutiner ger ett inre lugn och en mer balanserad vardag", säger yogainstruktören Emma Aspvik, 28 år.

– När jag började med kundalini var jag sjukskriven för utmattning. Yogan förändrade mitt liv. Min energinivå höjdes snabbt och jag började må mycket bättre, hjärnan fungerade snabbare också.

Hennes medhjälpare Emma Aspvik, 28 år, håller med.

Artikelbild

| Anita Larsson, 52 år, Gammelstad ville också prova kundaliniyoga. ”Jag är fri i sinnet, tar det för vad det är”, säger hon.

– I dag lever vi med många intryck och stress. Därför tror jag många söker sig till yogan. Sen är det en väldigt bra träningsform också.

Fotnot: Sofia Larssons gratislektioner i kundaliniyoga återkommer på Guültzauudden varje tisdag under augusti.