Chefen Andreas Skanefors på Däckia i Luleå och hans personal byter däck på ungefär 130 bilar om dagen under däckbytartiderna och det tar ungefär 10 minuter att byta däck på varje bil. Även om 15 april passerat är det fortfarande många som kommer in och vill ha däcken bytta och det är även många som byter däcken själva.

– Om man ska byta på egen hand är det bra att kolla så att man får däcket på rätt plats och dra åt bultarna, säger Andreas Skanefors.

Han fortsätter med att säga att ett av problemen många stöter på är att de inte tänker på att de har olika bultar till sommar- och vinterdäck, råkar sätta på fel bult och får problem.

Artikelbild

| Det är full fart på Däckia, de vanligtvis fyra medarbetarna har fått förstärkning av sex stycken extra personer för att hinna med alla däckbyten.

De är i vanliga fall bara fyra personer som jobbar på Däckia, men för att lätta på arbetsbelastningen har han inne sex extra killar under tre veckor till en månad. De har även extraöppet 6-27 april för att hinna med så mycket som möjligt.

– Just nu har vi en lugn stund, det har varit riktigt mycket, men det kommer att dra igång igen under dagen, säger Andreas Skanefors.