Arrangemanget Företagsrock är en ny musikalisk tävling på Kulturcentrum Ebeneser, med rockband som representerar olika arbetsplatser i Luleå.

Under fredag kväll hölls den första av tre delfinaler med tre band på scenen – Norrbottens Medias No Expectations samt konstellationer från reklambyrån Vinter och Nordiska bil.

No Expectations överträffade – namnet till trots – alla förväntningar och stod som segrare när tävlingen hade avgjorts.

– Fantastiskt! Vi trodde vi var nere för räkning. De andra banden drog igång en väldig scenshow med mycket publikkontakt, musikaliskt väldigt bra också, men juryn tyckte bäst om oss.

Tre coverlåtar framfördes, däribland 60-talsklassikern "Sånt är livet" som var obligatorisk för samtliga band.

– "Sånt är livet" gjorde vi i moll, i snabb funktappning, med mycket fokus på saxofonerna. Utan vår blåssektion hade inte detta varit möjligt, säger gitarristen David Carr, till vardags reporter och webbredaktör på NSD.

I juryn satt bland andra kommunalrådet Yvonne Stålnacke, förra teaterchefen Elisabeth Lax och Galärens verkställande direktör Gunnar Thålin.

–  De framhävde vår spelglädje, stämsången, musikaliteten.

Det var utlovat en eldshow också?

– Ja, planen var att Moa Höjer, vår frontfigur, skulle ha sprutande eld från brösten också men vi ställde in det denna gång... Moa levererade ett "brandtal" i alla fall.

Kanske mera show i finalen?

– Mycket möjligt. Det kan nog spruta eld från diverse kroppsdelar då, säger David Carr, NSD.

Två ytterligare deltävlingar följer och vid nästa, den 17 februari, gör SSAB, Luleå energi och WSP upp om finalplatsen.

Finalen avgörs den 7 april i Ebenezer.