Stockholmarna Markus Trautmann och Leif Jitelius spelar tillsammans in "Manspodden", som de beskriver som "en podcast – av män för män", och har uppskattningsvis 40 000 lyssnare över hela landet. Sedan tidigare har Folkradion i Överkalix sänt deras program och när Radio Luleå spelade upp podden för första gången, i måndags, hördes norrländska stämmor direkt.

Markus Trautmann hade läst Anna Karlssons krönika i Duo Nöje och bjöd in henne som gäst i programmet.

– Jag snubblade över Anna, som skrivit en krönika om att dejta, som jag kände att hon hade kunnat läsa upp rakt upp och ner – den var klockren, säger Trautmann.

Artikelbild

| Markus Trautmann och Leif Jitelius på Manspodden

I avsnitt åtta sändes därför Anna Karlssons tips till nätdejtande killar, som bland annat innebar att den dejtande personen bör ha roliga samtalsämnen, inte stirra för mycket och inte prata om sitt ex.

Nyttiga tips, enligt krönikören.

– Det behövs absolut, för folk är ju galningar. Jag har själv nätdejtat och det var en underlig upplevelse som höll i sig i typ en månad – sedan kunde jag inte ta något mer, säger Karlsson.

Efter hennes tips i podcasten diskuterar Markus Trautmann och Leif Jitelius hennes medverkan och får både medhåll och kritik.

Håller du med om att dina tips kan ses som krav snarare än tips?

– Det här är inga krav, det är tips för att du själv ska lyckas bättre med din dejting. Går du efter mina tips och inte är ett rövhål kan du träffa kärleken på riktigt. Men det är inget krav – gå och var ett rövhål om du vill (skratt).

De tyckte att du nästan lät irriterad när du lade fram tipsen.

– Det är nog rövhålsfrekvensen som har gjort det. Det finns många killar där ute som är riktiga rövhål där ute, de kör på "löpande band" och orkar inte ens prata med tjejer. De första de säger att man ska bilder på sina bröst – jätteunderligt.

Förutom Anna Karlssons medverkan så dyker Felix Nyberg, som vann snöskottartävlingen i Gällivare, upp under temat "Herrmiddagen".

En ny krönika av Anna Karlsson läser du på fredag på duonoje.se.