Under fredagen delade advokatbyrån Kaiding ut ett stipendium vid Gymnasieskolan i Luleå. Det är nionde året i rad som advokatbyrån delar ut stipendiet och advokaterna Ellen Källström och Maja Lundquist var på plats för att dela ut stipendiet.

– Vi delar ut detta för att uppmärksamma vikten av civilkurage och att man vågar stå upp för den enskilda. Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma ungdomars förmåga att visa civilkurage på olika sätt, säger Ellen Källström.

Årets stipendiemottagare var Melker Gunillasson som läser ekonomiprogrammet med inriktning marknadsföring vid Luleå gymnasieskola. Han berättar att stipendiet var oväntat.

Artikelbild

| Advokaterna Maja Lundquist och Ellen Källström var på plats för att dela ut stipendiet till Melker Gunillasson.

– Men det känns helt fantastiskt. Jag känner mig otroligt stolt över mig själv men jag är extra stolt över min klass och mina lärare.

Enligt Ellen Källström stack han ut i mängden av nomineringarna som hade skickats in från såväl lärare som elever från gymnasiebyn .

– Vi upplevde att hans fina nominering stöddes av många lärare och elever. och elever har sagt att det blev mycket bättre i klassen sedan Melker kom in.

Melker Gunillasson flyttade till Luleå från Kiruna när han skulle börja årskurs två och han berättar att det snabbt blev viktigt för honom att skapa en bra stämning i klassen.

– Det blev snabbt prio ett för mig att det skulle bli en väldigt bra stämning i klassen. Jag har varit med om i mina tidigare klasser i Kiruna att det inte har varit det och det kändes som att det var en viktigt byggsten för att vi ska kunna utvecklas allihopa.

Vad har varit ditt knep för att skapa bra stämning?

– Mitt största knep är att försöka inkludera alla. Jag vill se till att ingen är ensam, det är trist och jag vet själv hur det är att inte bli utvald. Det är alltid kul när alla får vara med helt enkelt och alla känner sig inkluderade i gruppen.