Januari och februari är erkänt tråkiga månader, men starten på 2015 har varit händelserik – mycket tack vare singlarna.

Sällan har norrbottniska singlar varit så heta på marknaden som nu, och då menar vi förståss de musikaliska låtsläppen.

Duo Nöje har plockat fram de bästa låtarna så här långt. Och hittade en debutant som gör premiär under fredagen.

Artikelbild

| Kalle Gracias (Kusten Klick) iklädd en Happy People-mössa (nominerad till årets streetwear).

22-årige Kevin Mukuri har tidigare uppmärksammats för sin kläddesign och det är genom den han har kommit i kontakt med flera av landets artister.

När singeln "#sammahimmel" nu släpps är Belleboy en av artisterna som gör en vers på låten.

– Jag har träffat en massa artister när jag har hållit på med kläderna och har blivit mer sugen på att göra något själv, berättar han.

Låten är ett samarbete mellan ett tiotal artister, som gått ihop för att framföra budskapet att vi alla är lika trots olika bakgrunder. Norrbotten representeras av tre utflyttade rappare, förutom Belleboy lägger Kalle Gracias och Arvid Lundquist (Piteå) varsin vers på låten.

Artikelbild

| Kevin Mukuri - Belleboy

– Min text handlar lite var jag kommer från, var jag ska och var jag är nu, säger Kevin Mukuri, som kom till Luleå lagom till femte klass.

– Det var ganska hårt faktiskt, jag är från Tuna så jag gick på Tunaskolan och det var väldigt rasistiskt när jag först kom dit. Men sedan lugnade det sig på högstadiet.

Artikelbild

| Kalle Gracias

Han tror att låten "#sammahimmel" kan bli något av ett genombrott och om musikvideon får genomslag kan det bli dubbel framgång för Belleboy, eftersom det är han som ligger bakom jackorna som artisterna klär sig i.

– Jag vill jobba med både kläder och musik. Jag gör en låt med Zacke och Movits nu. Jag var med på deras Alaska-platta och på ”Bombarjacka”, Zacke vill att jag ska vara med på hans kommande platta också, säger han.

– Medan jag håller på med mitt eget vill jag köra lite hit och dit för att komma igång, jag vill hålla på med både musik och kläder – men kläder kommer först.