När Duo Nöje når Bengt-Urban Fransson är han redan på plats i Göteborg, där deltävling ett av Melodifestivalen avgörs på lördag.

Som ordförande i svenska Melodifestivalklubben kommer han befinna sig på alla repetitioner och arrangemang kring tävlingen från och med onsdag. Men redan i slutet av förra veckan åkte han ner till västkusten och värdstaden, som enligt Fransson är landet främsta på kringarrangemang runt "Mellon".

– Det är fullt upp från onsdag kväll till lördag kväll, jag brukar vara ganska mör på lördag. Då går jag i ett från morgon till kväll, berättar han.

Han gick med i Melodifestivalklubben i början av 90-talet, i dag har den cirka 500 medlemmar över hela landet.

– Internt i klubbarbetet har vi sett till att öka de lokala aktiviteterna. Det är roligt att vi har fått till en aktivitet i Luleå, det har det inte varit tidigare, säger "Bubbe".

Förutom tävlingen i Göteborg kommer han vara på plats under den stora finalen i Friends Arena. Och däremellan hoppas han att den lokala avdelningen i Luleå ska styra upp någon gemensam kväll.

– Den stora behållningen med att vara med i klubben är att dela upplevelse med andra som är lika sålda på Melodifestivlan som en själv, säger han.

– Då slipper man försvara det här snacket: ”Schlager och Melodifestivalen – är det verkligen så hippt?”. Då kan man diskutera med människor som kan gå in på riktigt nördiga detaljer, som kan lika mycket som en själv – det är fantastiskt roligt, säger han.

Vad har du för förväntningar på årets Melodifestival?

– Det är upplagt för att det ska kunna komma något stort genombrott. Med tanke på min erfarenhet av Christer Björkman och av hur han resonerar känns det som att det finns låtar och artister med klar hitpotential, med så många nya fräscha namn. Jag tror att vi kommer få ett stort genombrott i år och vinnare vi inte väntat på, säger Bengt-Urban Fransson.