Houseduon Housewives består av Sanna "La Fleur" Engdahl och Adeline "Supreme" Hedmar, som hittade varandra hösten 2006. Då var Adeline Supreme relativt nybakad DJ medan La Fleur hunnit få ett par års erfarenhet, både i Sverige och utomlands. Tillsammans började de arrangera klubbkvällar i Stockholm.
En succé
Inför de två intensiva klubbnätterna i Luleå bjöd La Fleur på ett litet snack om hur allt började och var duon och de egna karriärerna tagit vägen sedan dess.
- Adeline kontaktade mig och ville starta en klubb. Tillsammans startade vi Housewives och byggde på House-konceptet, med viljan att göra något nytt. Och ja, klubben i Stockholm gick jättebra. Man kan säga att det blev en succé. Det märktes att vi gjorde något nytt.
Bidrog det på något sätt att i alla fall du redan var ett känt namn i kretsarna?
- Ja, det gjorde det nog till viss del, folk som kände till mig tidigare kom kanske dit och upptäckte oss båda och vice versa med Adeline. Det roliga var att det på något sätt var vi som var attraktionen, det var vi som spelade på våra kvällar.
Många som har hört er har säkert gjort det genom radioprogrammet P3 Dans, vad har det betytt för era karriärer?
- Det tog nog ett tag innan det nådde ut att det var vi som var där. Calle Dernulf hade varit en känd profil där i många år redan och det var nog framgången med våra klubbkvällar som gjorde att vi hamnade där. Men visst, man når ut mer i stugorna och vissa av de som lyssnade på oss kanske började lyssna på P3 Dans och tvärtom. Det blir en kombination.
Går det att försörja sig som House/techno-DJ i Sverige?
- Jag har levt på det sedan hösten 2007 genom både nationella och internationella spelningar. Sen två och ett halvt år tillbaka bor jag i Berlin, men jag vet inte. Är det svar på frågan? Det går nog att klara sig som DJ. Men jag och Adeline har i och för sig båda två varsin universitetsexamen att falla tillbaka på.
Jasså, som vad?
- Jag är farmeceut och Adeline är ingenjör. Så skulle vi behöva någonting annat att jobba med som vi tycker om så går det.
Jag misstänker att du har en hel del häftiga upplevelser från klubbar runt om i världen, är det något som du kan delge oss?
- Förrförra helgen spelade jag i Kroatien på en 1 000 kvadratmeter stor utomhusklubb. Det var en väldigt häftig känsla och kanske min bästa sommarspelning hittills. Det var mycket folk och jag spelade tre och en halv timme och hade kunnat fortsätta lika länge till. Som tur var hade man musiken som höll en igång.
Var får du inspirationen till dina set?
- Jättemycket kommer från min nuvarande hemstad Berlin. Jag kan gå ut vilken dag i veckan som helst och se helt fantastiska framträdanden. Det är en stad som inte bara bubblar av house och techno utan av alla möjliga musikstilar. Men man måste ha ett stort musikintresse också.
Hur mycket nytt och hur mycket gammalt blir det under spelningarna?
- Alla låtar är inte nya varje gång, det skulle nog vara omöjligt. Det släpps inte så mycket nytt. Man har några klassiker som kanske är tio år gamla och favoriter som man vet fungerar. Men det blir nästan alltid lite nytt, det vill man gärna göra.
Det är inte alldeles lätt att hitta låtar med er på till exempel Spotify, hur kommer det sig?
- En av mina skivor släpptes inte digitalt, men min EP Veris finns där. Från Housewives har vi en remix på Kents Hjärta. Men vi har ett par nya låtar som är färdiga och som vi kommer att spela i Luleå som kommer. Och så har vi ett remixuppdrag som är lite hemligt på gång.
Hemligt remixuppdrag
Du kanske kan berätta lite om det, även fast det är hemligt?
- Ja, det är en bok som ska komma ut och han som ligger bakom den har frågat ett gäng olika artister om de vill göra en låt på temat. Hittills har vi haft mest tankearbete där, men vi ska sätta oss ner i studion snart och jobba vidare, sjunga in egna vokaler och så vidare.
Varför ska man komma och se er i Klubbtältet?
- Det är alltid roligt att höra ny musik om man inte har hört oss tidigare. Vi är två DJ:s som står och väljer den bästa musiken som finns. Det kommer att bli en jäkla fest.
Om man är orolig för att frysa i den kalla augustinatten då?
- Vi spelar varma housiga tongångar och kommer kunna värma upp det här klubbtältet. Förhoppningsvis kommer folk dit för att de är nyfikna.