Idag delades det årliga stipendiet för civilkurage ut till en elev vid Luleå Gymnasieskola av Advokatbyrån Kaiding. Mottagaren väljs ut genom att alla gymnasiebyns lärare nominerar elever och Ellen Källström från Advokatbyrån Kaiding berättar att det i år fanns många bra nomineringar att välja bland.

Motiveringen till årets mottagare löd "En omtänksam person som har en förmåga att se och respektera alla individer samt agera inkluderande och främjande av oliktänkande. Hon är lyhörd för sin omgivning och bidrar starkt till att stärka gemenskapen och sammanhållningen i klassen och skolan. Hon är en god förebild och en bra kamrat."

Den som motiveringen handlade om var Lisa Sundström och hon blev både glad och överraskad.

– Det känns bra, man har som inte tänkt på att det finns priser för sånt och det är ju inget som jag har tänkt på att jag aktivt har gjort heller.

Lisa Sundström hade dock lite föraningar om att något var på gång efter att hon pratat med sin mentor som insisterat på att det var extra viktigt för alla att komma just idag. Men att det skulle handla om något sånt här hade hon ingen aning om.