NSD har flera gånger uppmärksammat yogaprojektet på Tunaskolan i Luleå, som både kommunen och landstinget är med och driver. Under måndagen godkände kommunstyrelsens arbetsutskott projektet och det var i samband med det sammanträdet som kristdemokraten Anette Asplund uttryckte att kundaliniyoga kan orsaka psykoser, som i sin tur kan leda till lust att begå massmord.

Nu ger sig partiets pressekreterare Marlene W Antonson in i debatten.

– Det är inte partiets hållning att vara emot yoga i skolan. Vi tycker att hennes ordval är olämpligt, säger hon.

Enligt henne är det helt okej att utöva yoga som kroppsövning.

– Skolinspektionen har varit tydliga med att yoga i skolan inte ska ha några religiösa inslag eller vara av bekännelsekaraktär och vi förutsätter att man följer det, säger Marlene W Antonson.

Vidare menar hon att Anette Asplunds uttalande inte får några politiska verkningar, eftersom hon inte lägger något politiskt förslag.

Är ni rädda att tappa röster på grund av hennes uttalande?

– Så kan det vara och det är väldigt olyckligt. Det är därför vi vill vara noggranna med att poängtera partiets hållning, säger Antonson.

LÄS MER: Ja till yoga på Tunaskolan

Även partikollegan Helene Lindbäck, som är andre vice partidistriktsordförande för Kristdemokraterna i Norrbotten, är av en annan uppfattning än Anette Asplund när det gäller yoga.

– Jag är inte lika sträng i min syn som hon är. Jag har faktiskt själv varit på yoga, det är ganska skönt, säger hon.

Däremot, säger hon sig ha hört talas om den forskning som Asplund hänvisar till i sitt uttalande.

– Jag har hört talas om de negativa aspekterna. Men jag har ju varit på yoga själv, så jag vet ju vad man gör. Det kan vara skönt och avslappnande. Hennes uttalande var lite överdrivet, säger Helene Lindbäck.