Lennestål har varit änkeman i fem år efter att hustrun Kerstin gick bort, och sörjes närmast av två döttrar, Carina Lidström i Älvsbyn och Annika Alvarez i tyska Heidelberg.

Lennestål har en gedigen karriär i mediabranschen bakom sig på olika håll i landet. Karriären började tidigt i födelseorten Malmberget där han under realskoletiden körde film och fick en slant i börsen. Sedan flyttade familjen till Boden och Luleå där han sålde annonser åt NSD. Efter en tid på SSAB fick han sina första uppdrag som reporter, i radion och på Aftonbladet i Luleå.

Därefter blev han annonskonsulent på Norrbottens-Kuriren i Luleå innan det var dags för nästa stora steg i livet när han 1976 blev VD på Östersunds-Posten där han trivdes bra.

Artikelbild

| Ivan Lenneståls stora intresse i livet var det dynamiska tidningsarbetet i sina krafts dagar.

1981 kom Lennestål tillbaka till länet som VD för Norrbottens-Kuriren i Luleå, när Nils Isaksson avgick som verkställande direktör. Den uppgiften skötte han med bravur och var Norrbottens-Kurirens starke man på 80-talet.

Han blev också kvar på posten fram till 1993 då han gick i pension, 62 år gammal, och efterträddes av Stellan Minnhagen.

Som pensionär har han också haft en rad förtroendeuppdrag i olika organisationer, bland annat TU, Tidningsutgivareföreningen.

Gustaf Burström, tidigare styrelseledamot i Norrbottens-Kuriren minns med värme sin mångåriga vänskap med Ivan Lennestål.

Artikelbild

| 1981 blev Ivan Lennestål vd för Norrbottens-Kuriren i Luleå. Han blev kvar på den posten fram till 1993, då han gick i pension.

– Tyvärr hade Ivan problem med sin hälsa de senaste åren, men vi har haft väldigt fina år tillsammans, säger Burström.

En tråkig händelse för honom var när han och hustrun Kerstin oturligt föll i en rulltrappa på ett varuhus i Luleå och han skadade kotor i ryggen och nacken. Men efter några lyckade operationer förbättrades hälsan avsevärt.

Ivans stora intresse i livet var det dynamiska tidningsarbetet i sin krafts dagar. Han var också mycket berest och gjorde många och långa resor tillsammans med sin hustru, och ofta även med goda vännerna Georg och Margit Johansson i Luleå.

– Han älskade att resa, gärna på bilsemestrar, och han var gärna reseledare när vi kryssade runt i Medelhavet. Ivan var oerhört allmänbildad och mycket språkkunnig, konstaterar Georg Johansson.

Ivan Lennestål hade också andra intressen, exempelvis jakt som han utövade mycket speciellt under åren i Jämtland.

– Pappa älskade klassisk musik och var ofta och lyssnade på konserter på Kulturens Hus. Han gillade också att laga gourmetmat och var med i Nordkalottkockarna, berättar dottern Carina Lidström.