Snart är de stora högarna med skräp och gammalt virke som står på en äng bredvid Luleå ridklubb borta. Högarna tillkom när ridklubben började samla lite gammalt plank för att elda med men har fort vuxit och blivit stora skräphögar när även allmänheten såg möjligheten att lasta av sitt skräp där.

Kommunen, som äger marken där skräpet samlats, har begärt att klubben tar bort skräphögarna för att undvika vite. Luleå ridklubb räknade på att det skulle kosta klubben cirka 100 000 kronor eller 600 persontimmar för att få bort skräpet och bad om hjälp i ett öppet inlägg på Facebook. JIAB och Greencare såg klubbens vädjan om hjälp och hoppar nu in och städar bort skräpet.

– 100 000 kronor är mycket att plocka ur en verksamhet med lite pengar, säger Johan Berg från JIAB.

Artikelbild

| Från vänster: Marie Bergman, Robert Thelin, Anna Kemnevall och Johan Berg.

JIAB arbetar med att sponsra olika verksamheter i kommunen men har inte hjälpt Luleå ridklubb nog berättar Johan Berg. Han säger också att hjälpen de ger ridklubben med att få bort skräphögarna gör de i ett samarbete med Greencare som har kompetensen och utrustningen för att utföra jobbet.

– Det blir en vinn-vinn-situation för alla då mer pengar går till barnen, säger Robert Thelin från Greencare.

Luleås ridklubb är mycket tacksamma för hjälpen då pengarna istället kan gå till att utveckla verksamheten och lyfta ridsporten i Norrbotten.

– Hjälpen vi får är ovärderlig det är ett fantastiskt jobb för ridsporten här i Luleå, säger Anna Kemnevall som sitter i styrelsen för Luleå ridklubb.