Luleås stipendiater i rampljuset

15 000 kronor vardera kan pristagarna av Luleås kultur- och idrottsstipendier glädja sig åt. På måndagen hyllades de i kommunfullmäktige.

Ingela Hörnell (mor till Anna Hörnell), Stefan Hägglund, Frida Granström och Owe Höglund.

Ingela Hörnell (mor till Anna Hörnell), Stefan Hägglund, Frida Granström och Owe Höglund.

Foto: Jonny Vikström

Luleå kommun2019-10-21 13:30

Stipendierna gick till författaren och förra medarbetaren på Norrbottens Media Anna Hörnell, Luleå kommuns scentekniker Stefan Hägglund, ridinstruktören Frida Granström från Luleå ridklubb och eldsjälen och ledaren Owe Höglund, ordförande i IFK Råneå.

Stipendiaterna utsågs av kultur- och fritidsnämnden tidigare i höst.

Anna Hörnell kunde inte närvara personligen.

– Anna blev jätteglad och överraskad men kunde inte komma själv. Hon är i Malmö och ska medverka på bok- och bild senare i veckan. Hon hade inte möjlighet att komma två gånger samma vecka, sade hennes mamma Ingela Hörnell.

– Inte van att få utmärkelser men däremot att dela ut dem. Nästa år fyller IFK Råneå 100 år och jag har ju varit med i 60 år. Då börjar man fundera på hur gammal man är, sade Owe Höglund.

– Det har varit roligt att få engagera sig i ungdomarnas egna kreativa önskan att gå vidare, sade Stefan Hägglund, som varit verksam i 36 år inom gymnasieskolan.

– Jag har inte förstått det här ännu, tror jag. Jag brinner för ridsporten och vill att den ska utvecklas, sade Frida Granström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!