Martina Hassgren är lite av en tusenkonstnär. Genom sin blogg och facebook guidar hon främst LTU-studenter men även andra personer som undrar vad man sysselsätter sig med och hittar i residentstaden Luleå.

Hon berättar att många av hennes kompisar väljer att flytta från Luleå, antingen för att jobba eller studera.

– Jag gör tvärt om. Jag stannar i Luleå, här är det lugnt och tryggt, säger hon.

Artikelbild

| STANNA. Martina Hassgren ser som sin uppgift att få så många stundenter som möjligt att stanna kvar i Luleå efter avslutad skolgång.

Hon ser sig som en slags ambassadör för staden. Martina Hassgren anser att allt finns i Luleå. NSD ber henne att ranka de tre bästa sakerna med Luleå.

– Skärgården är nummer ett, jag säger bara Klubbviken. Shoppingen, allt finns inom gångavstånd och sedan har vi ett stort fritidsutbud som sporten med tre elitlag, kultur som teater och konserter bland annat.

Något som engagerar henne extra mycket är bostadsbristen för studenter. Hon säger att hon själv har fått flytta en del gånger. Hon studerar politik och samhällsutveckling på LTU.

– Jag tycker att Lulebo borde bjuda in oss studenter. Vi tycker att de borde göra om systemet helt och övergå till direktbokning.

Artikelbild

| ALLT FINNS. I Luleå finns allt, enligt Martina Hassgren. Saker som shopping, skärgård och ett rikt fritids- och kulturliv.

Hon hjälper också till med tips hur man skriver en bra bostadsannons.

– Istället för att bara skriva att man är skötsam och rökfri ska man skriva varför man är på ett visst sätt, säger Martina Hassgren.

Artikelbild

| STUDENTLÄGENHET. Att tipas studenter hur man får en lägenhet i Luleå är Martina Hassgrens största uppgift.

Många studenter hittar inte var på nätet man hittar information om Luleå. Alla hittar dock till Martinas blogg och facebook.

– Jag kanske inte kan hjälpa alla men jag kan i alla fall förmedla frågorna vidare till de som faktiskt har svaren.

Artikelbild

| FÖRMEDLARE. Martina Hassgrens förmedlar många tipa till studenterna, främst till utbytesstudenter.

Martina Hassgren har nu bloggat lite mindre än ett år – hon märker att efterfrågan ökar markant.

Just det, Martina är även musiker.