Misstänkt barnvåldtäkt i butik – en anhållen

UPPDATERAD En person misstänks för att ha våldtagit en flicka i Boden i fredags. Personen misstänks på sannolika skäl. Tidigare satt en butiksanställd kvinna anhållen men hon misstänks inte längre i ärendet.

En misstänkt barnvåldtäkt skakar Boden och har samband med en händelse i en leksaksbutik i kommunen. En person sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt i ärendet.

En misstänkt barnvåldtäkt skakar Boden och har samband med en händelse i en leksaksbutik i kommunen. En person sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt i ärendet.

Foto: Arkiv

Bodens kommun2019-11-24 13:22

Boden skakas av en misstänkt våldtäkt på en liten flicka – sannolikt inne i en butik i samhället. Händelsen ägde rum i fredags och barnet ska enligt initiala uppgifter ha blivit utsatt sexuellt på olika sätt i ett mindre rum inne i butiken.  

Ett kvinnligt butiksbiträde greps under fredagen men släpptes senare, vilket bekräftas av åklagarmyndighetens pressjour.

– Personen var anhållen, skäligen misstänkt för våldtäkt (den lägre misstankegraden, reds anm), men släpptes av jouråklagaren vid lunchtid på lördagen, säger Robin Simonsson hos åklagarmyndighetens presstjänst.

Varför släpptes personen?

– Misstankarna mot personen kunde helt enkelt avskrivas.

Men våldtäktsmisstankarna rörande flickan kvarstår och senare under lördagen greps en ny person i samma ärende.

– Jag fick ny information i dag, söndag. En annan person sitter anhållen, nu på sannolika skäl, säger Robin Simonsson till Norrbottens Media.

Personen anhölls i lördags kväll, efter klockan 20, och misstänks alltså på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Hen släpptes dock av jouråklagaren under söndagen.

Kvarstår misstankarna?

– Den uppgiften är en del av förundersökningssekretessen, men utredningen fortsätter, säger Robin Simonsson. 

I övrigt är åklagarmyndighetens pressansvarige mycket förtegen i ärendet, exempelvis gällande kön och ålder på den anhållne personen.  

– Jag har ingen ålder på den målsägande personen heller.  

Det är inte känt om den nu anhållne personen misstänks för en våldtäkt mot flickan inne i butiken, eller på annan plats.  

– Det här är en utredning i sexualbrottsmål och som alltid är det hög sekretess i dessa fall. Därför kan vi inte säga mer i det inledande skedet. I morgon, måndag, tas ärendet över av åklagare hos Luleåkammaren, som får avgöra vilka andra detaljer som kan släppas rörande utredningen, säger Robin Simonsson, åklagarmyndighetens pressjour.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!