I torsdags vann Northland Basket sitt andra raka SM-guld efter stor dramatik.

Och under lörrdagen kom nästa priser: Först blev Jens Tillman utsedd till årets tränare och sedan blev Northland årets lag.

- Det är inte en person som vinner årets tränare. I det här fallet är det ingen (skratt). Nej, det är klart att gjorde någonting rätt. Men mina kollegor Malin (Holmqvist) och Micke (Johansson) har mycket i det här också. Det hade inte gått utan dem, säger Jens Tillman

Artikelbild

| Northland Basket.

Tillman passade på att att bjuda upp flera spelare från Northland på scenen tillsammans med sina tränarkollegor och en trio lokaljournalister.

- Om jag ska stå där uppe och skämmas så ska de andra också göra det. Då tänker jag fan dra med mig folk ner i fallet. Värvar man bra spelare, har Micke och Malin och er som man kan lura hela tiden så är det inte så svårt (skratt), säger han.

Anna Barthold förde Luleålagets talan på scenen när man tog emot priset som årets lag. Hon minns tillbaka till den magiska kvällen 2015 när Northland Basket vann sitt första SM-guld.

- Underbart att vara årets lag. Det var jättestort när vi tog det där guldet. Du vet precis som jag att när vi tappade Tina (Trebec) så trodde alla att det skulle bli ett silver igen. Det var helt fantastiskt att vi klarade det, säger Anna Barthold.

Artikelbild

| Guldlaget. Jens Tillman prisades som ”årets tränare”, hans Northland Basket fick ta emot utmärkelsen ”årets lag”. Sen hyllades spelarna och ledarna för årets SM-guld.

Landslagsforwarden har just nu ett så kallat 1+1-kontrakt med klubben. Men hon har berättat att hon vill vara kvar i Luleå även nästa säsong och det lär bli klart inom några dagar.

- Jag har pratat lite med Jens (Tillman) i dag (lördag) och han vill absolut att jag ska vara kvar. På måndag morgon ska jag träffa dem igen och prata detaljer, säger Barthold.

Artikelbild

| Anna Barthold, lagkapten i Northland Basket som vann kategorin Årets lag.

Du lär bli kvar alltså?

- Ja, jag tror det, säger hon.

Men det tar inte slut där. Anna Barthold, 36, har som mål att spela OS med Sverige 2016. Och nu kan NSD avslöja att hon planerar att avsluta karriären i Northland Basket.

- Absolut en säsong till. OS är ju målet. Men sen får vi se hur det blir. Jag skulle absolut kunna tänka mig att avsluta karriären här. Jag älskar verkligen att spela här. Jag vill helst resa med hela hallen när vi spelar bortamatch. Vi har utan tvekan Sveriges bästa basketpublik.