Styrelsen för Lulebo AB har utsett Sari Ekblom till ny verkställande direktör. Hon är för närvarande vd för kommunägda Luleå Lokaltrafik (LLT) och har en bakgrund i bygg- och anläggningsbranschen.

Sari Ekblom tog sin examen som civilingenjör i väg- och vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet 1996. Hon arbetade sedan i byggsektorn, senast som projektchef för bygget av den första Facebookhallen.

Hösten 2012 blev hon rekryterad till vd-posten på LLT. Nu tar hon steget från bussar till bostäder och tillträder vd-posten för Lulebo i september/oktober.

– Jag vill vara med och bidra till Luleås utveckling, skapa attraktiva boendemiljöer och nya bostäder så att Luleå fortsätter att växa, säger Sari Ekblom. På LLT handlar det mycket om kundservice och tillgänglighet för medborgarna. Lulebo har på samma sätt relationer med många Luleåbor och deras vardagsliv. Dessutom har jag min bakgrund i bygg- och anläggningsbranschen, så den erfarenheten tar jag också med mig till Lulebo.

-Sari Ekblom är rätt person att leda Lulebo med de stora utmaningar som vi har framför oss. Hennes ledaregenskaper och erfarenheter från både byggbranschen och servicesektorn är en bra kombination för att vara vd för Lulebo, säger Emma Engelmark, styrelseordförande.