Midnightsunfly-in årliga modellflygträff ute på Knöppelåsen i Luleå som drog igång under helgen. Majoriteten av besökarna kommer från olika städer i Sverige och Norge för att under åtta dagar flyga sina modellflygplan och umgås.

En av de yngsta deltagarna som visar upp sitt flygplan är sexåringen Peter Bagrov. Sedan Peter var ett år gammal har han kommit till modellflygträffen i Luleå tillsammans med sin familj.

Han var bland de första som visade upp sina flygkunskaper på söndagsförmiddagen tillsammans med sin pappa Alexander Bagrov. De hjälper båda till att styra modellflygplanet i dubbelkommando ute på flygfältet.

Artikelbild

| Utlandsbesök. Tore Olsen kommer hela vägen från Norge för att delta i modellflygträffen.

– Jag styr modellflygplanet tills pappa känner att det blir krasch, säger Peter Bagrov.

– Just nu tar jag över när det blir vingligt, men i sommar ska han få öva på att lära sig styra flygplanet själv, säger Alexander Bagrov.

Veteranen Svante Thörberg har kört drygt 50 mil från Härnösand för att delta i modellflygträffen.

– Sedan tidigt 70-tal har jag varit intresserad av att bygga ihop och flyga modellflygplan, säger han.

Artikelbild

| Stridsflygplan. Marco Vuttnen köper oftast stridsflygplansmodeller eftersom de är snyggast.

Han kom till campingen intill flygfältet i fredags och planerar att stanna så länge vädret tillåter. Under helgen flyger han med planet Stenman Peter 70 som han byggt för hand.

– Jag har lagt många timmar på flygplanet under en två års tid. Det är mycket pussel innan planet är klart, säger Svante Thörberg.

Artikelbild

| Lekfullt. Disneyfiguren Tiger får flyga högt upp i det blå i sitt flygplan.

Det finns olika flygmodeller som gästar campingen under veckan. Bland annat jetmodeller, konstflygplan och seglare. Träffen går inte ut på att tävla mot varandra, men priser kommer delas ut till deltagarna som gör den bästa flygshowen.