Planeringen för Luleås nya stadsdel Kronandalen pågår för fullt.

LÄS MER: Här är de första kvarteren på nya Kronan

LÄS MER: Bilder: En egen sydtysk stad

Artikelbild

LINDBÄCKS. Här Lindbäck byggs förslag.

Den 30 april gick tiden ut för företag att lämna in intresseanmälningar för att bygga Kronandalens första etapp. Den första etappen kallas för Norra Entrén och ligger intill Bensbyvägen. Den har högst prioritet eftersom det där finns en anslutning till vatten- och avloppsnätet.

Sammanlagt har det kommit in 14 förslag om nybyggen till etappen, skriver Luleå kommun i ett pressmeddelande. Enligt kommunen betyder det att sex nya kvarter med mellan 400 och 450 bostäder kan byggas där.

– Intresset för att bygga i Kronandalen är över förväntan. Vår förhoppning har hela tiden varit att den öppna process som vi haft med byggherrarna i två års tid har skapat delaktighet och intresse, vilket antal inkomna förslag också visar på. Det är viktigt att förstå att dessa processer tar tid och bygger på förtroende, säger Magnus Pudas, affärsutvecklare vid Kronan Exploatering i pressmeddelandet.

Nästa steg är att kommunen ska sålla fram de bästa förslagen samtidigt som detaljplanen för Kronandalen upprättas. Målsättningen är att börja bygga under hösten 2017.