Kontorspaviljongen ska placeras intill det rosa C-huset på campus, på parkeringen invid Universitetsvägen. Paviljongen är i tre plan och rymmer ett 50-tal kontorsmoduler, tio kvadratmeter stora rum. Akademiska hus söker ett tidsbegränsat tioårigt bygglov för kontorspaviljongen, vilket förvaltningen föreslår att miljö- och byggnadsnämnden ska bevilja.

Marknadsområdesdirektör Peter Bohman förklarar varför Akademiska hus söker ett tidsbegränsat bygglov.

– Ja, det är för att öppna upp för en framtida utvecklig för delar av campus, då behöver vi flytta om under en period till de permanenta lösningarna är klara, säger Peter Bohman.

Artikelbild

| "Vi står i startblocken" säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör nord Akademiska hus.

I vintras valde LTU att evakuera D-huset, på grund av problemen med inomhusmiljön.

– En del har att göra med de problem med inomhusmiljön som LTU har upplevt, sen behövs fler arbetsplatser, säger Peter Bohman.

Akademiska hus har ansökt om en planändring för D-huskvarteret för att kunna bygga högre på tomten än vad nuvarande detaljplan tillåter. Peter Bohman vill inte gå in på vilka planer som Akademiska hus har för nya D-huset.

– Vi har ansökt om en planändring för att ha möjlighet att utveckla D-huskvarteret. Det är litet för tidigt att tala om vad vi har tänkt göra, säger han.

Den nya kontorspaviljongen ska stå inflyttningklar redan till hösten, om inget oförutsett inträffar. Upphandlingen av entreprenör och markarbeten är i princip klara säger han.

– Vi står i startblocken, säger Peter Bohman.