Vid 21-tiden försökte en polispatrull få stopp på ett stulen bil i Gammelstad. Bilen visade sig vara stulen den 4/1 i Luleå och var försedd med skyltar tillhörande ett annat fordon. Efter ett kortare förföljande tryckte patrullen bilen av vägen. De ville få stopp på bilen eftersom föraren körde vådligt. Jakten fick sitt slut i Orvokki och Roger Nyströms trädgård. Några meter utanför fönstret.

– Jag och maken satt och titta på tv:n och helt plötsligt hör vi sirener och ser folk på baksidan. När jag går ut står det polisbilar och en svart bil har kört in någon meter utanför fönstret, säger Orvokki Nyström.

– Lite High Chaparall här på en söndagkväll. Lite obehagligt.

Den stulna bilen sitter fast i snön och kommer nu att bogseras bort.

– En man sprang iväg från bilen men kunde kort därefter gripas av patrullen, säger David Levy, RLC-befäl vid polisen.

I bilen påträffades narkotika, knivar och ett armborst. Mannen är nu misstänkt för grovt vapenbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt förfogande, märkesförfalskning, narkotikabrott genom innehav, rattfylleri under påverkan av narkotika samt grov olovlig körning.

Mannen togs med av polisen för provtagning och förhör och vid halvtvå-tiden under natten mot måndagen tog jourhavande åklagare beslut att han skulle anhållas.